• ALGI MORSKIE SUSZONE - KOMBU BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) - PORTO MUINOS PORTO MUINOS (algi morskie)

17.00
szt. Do przechowalni
Cena przesyłki 23
Odbiór osobisty Potocka 14 Warszawa Żoliborz 0
Odbiór osobisty A. Magiera 13A Warszawa Bielany 0
Odbiór osobisty BB Fabryka Norblina Warszawa 0
Odbiór osobisty BB Katowice 0
Kurier DPD dla aglomeracji Warszawskiej 23
Dostępność Duża dostępność

Zamówienie telefoniczne: 515771938

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
ekologiczne suszone algi morskie kombu (Laminaria ochroleuca)

OPIS
Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem.
1 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Stosować tylko do przygotowania wywarów lub bulionów, nie spożywać bezpośrednio. Dodać 1 g alg na 1 litr wrzącej wody, gotować 5 minut i wyjąć algi z wywaru lub z bulionu.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu przygotowanego zgodnie z podanym sposobem
Wartość energetyczna: 5 kJ/1 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Jod: 118 µg (79 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.

UWAGA
Biały nalot, który może pojawić się algach to sól morska.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Ilość w opakowaniu zbiorczym 6
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
Producent - nazwa i adres PORTO-MUINOS, S.L., POL. O ACEVEDO, PARCELA 14, 15185 CERCEDA
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (w składnikach) BEZ CUKRU (w składnikach)
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Polecamy