-
ALGI MORSKIE SUSZONE - WAKAME BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) - PORTO MUINOS PORTO MUINOS (algi morskie)
Symbol:
8437001476398
24.00
Cena przesyłki | 23 |
Dostępność | Duża dostępność 337 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN | 8437001476398 |
Zamówienie telefoniczne: 515771938
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie).
Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów.
Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Czas gotowania: 5 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 3,0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 34 g
Białko: 17 g
Sól: 12,4 g
Jod: 17134 µg (11423 %)**
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionego
Wartość energetyczna: 112 kJ/27 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 6,3 g
Białko: 2,2 g
Sól: 0,68 g
Jod: 3423 µg (2282 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MIĘCZAKI, SKORUPIAKI, RYBY.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.
algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie).
Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów.
Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Czas gotowania: 5 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 3,0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 34 g
Białko: 17 g
Sól: 12,4 g
Jod: 17134 µg (11423 %)**
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionego
Wartość energetyczna: 112 kJ/27 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 6,3 g
Białko: 2,2 g
Sól: 0,68 g
Jod: 3423 µg (2282 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MIĘCZAKI, SKORUPIAKI, RYBY.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
6
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (w składnikach):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
PORTO-MUINOS, S.L., POL. O ACEVEDO, PARCELA 14, 15185 CERCEDA
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.