• CUKIER TRZCINOWY MASCOBADO BEZGLUTENOWY BIO 500 g - ALTERNATIVA3 ALTERNATIVA3 (kawy, lizaki, cukier, kakao)

19,00 zł
szt. Do przechowalni
Cena detaliczna towar dostępny po potwierdzeniu - proszę o kontakt
Cena przesyłki 0,00 zł
Odbiór osobisty Potocka 14 Warszawa Żoliborz 0,00 zł
Odbiór osobisty A. Magiera 13A Warszawa Bielany 0,00 zł
Odbiór osobisty BB Fabryka Norblina Warszawa 0,00 zł
Odbiór osobisty BB Katowice 0,00 zł
Dostępność Duża dostępność

Zamówienie telefoniczne: 515771938

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy Mascobado.

OPIS
Cukier Muscovado i cukier Mascobado to praktycznie to samo. Różnica w nazwie wynika głównie z transliteracji lub regionalnych różnic w zapisie, ale oba terminy odnoszą się do tego samego rodzaju cukru.
Cukier Muscovado powstaje poprzez krystalizację i suszenie soku trzcinowego, z minimalnym przetwarzaniem. Część melasy pozostaje w kryształkach cukru, nadając mu charakterystyczny smak.
Cukier ma lepką, wilgotną konsystencję. Kryształki są drobne i ciemnobrązowe. Wyraźny, intensywny smak melasy, z nutami lukrecji i toffi.
Stosowany w wypiekach, marynatach, chutneyach i daniach o bogatym smaku. Popularny w kuchniach azjatyckich i brytyjskich.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1573 kJ/376 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 93,6 g
w tym cukry: 90,7 g
Błonnik: 0,7 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0,02 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Ilość w opakowaniu zbiorczym:
10
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
ALTERNATIVA3 S.C.C.L, CR. CTRA. CASTELLAR 526, 8227 TERRASSA (BARCELONA)
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Polecamy
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.