Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Kategorie
- Dodatki do wypieków, soda, proszek
- Budynie, galaretki, kisiele
- Śniadaniowe
- Glony, algi, wodorosty
- Nasiona i ziarna
- Herbaty
- Kasze i kaszki
- Makarony i kuskus
- Kremy orzechowe, czekolad., słonecznikowe, tahina
- Karma dla zwierząt
- Mąki i skrobie
- Zdrowie
- Desery i dodatki do deserów
- Napoje
- Owoce suszone
- Proteiny
- Kakao, karob
- Nabiał
- Przyprawy i zioła
- Ryże
- Oleje, oliwy
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone)
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Miody, produkty z miodu
- Orzechy, migdały, kasztany, pestki, wiórki kokos.
- Octy
- Grzyby
- Sosy
- Strączkowe
- Słodzące
- Słodycze i przekąski
- Konserwowe
- Środki żelujące - agar agar i inne
-
Oferta Boże Narodzenie
- Dodatki do wypieków, soda, proszek
- Budynie, galaretki, kisiele
- Śniadaniowe
- Glony, algi, wodorosty
- Nasiona i ziarna
- Herbaty
- Kasze i kaszki
- Makarony i kuskus
- Kremy orzechowe, czekolad., słonecznikowe, tahina
- Karma dla zwierząt
- Mąki i skrobie
- Zdrowie
- Desery i dodatki do deserów
- Napoje
- Owoce suszone
- Proteiny
- Kakao, karob
- Nabiał
- Przyprawy i zioła
- Ryże
- Oleje, oliwy
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone)
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Miody, produkty z miodu
- Orzechy, migdały, kasztany, pestki, wiórki kokos.
- Octy
- Grzyby
- Sosy
- Strączkowe
- Słodzące
- Słodycze i przekąski
- Konserwowe
- Środki żelujące - agar agar i inne
- Dostawa
- Sklepy stacjonarne
- Blog
- Sprzedaż hurtowa
- Kontakt
-
-
Kategorie
- Dodatki do wypieków, soda, proszek
- Budynie, galaretki, kisiele
- Śniadaniowe
- Glony, algi, wodorosty
- Nasiona i ziarna
- Herbaty
- Kasze i kaszki
- Makarony i kuskus
- Kremy orzechowe, czekolad., słonecznikowe, tahina
- Karma dla zwierząt
- Mąki i skrobie
- Zdrowie
- Desery i dodatki do deserów
- Napoje
- Owoce suszone
- Proteiny
- Kakao, karob
- Nabiał
- Przyprawy i zioła
- Ryże
- Oleje, oliwy
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone)
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Miody, produkty z miodu
- Orzechy, migdały, kasztany, pestki, wiórki kokos.
- Octy
- Grzyby
- Sosy
- Strączkowe
- Słodzące
- Słodycze i przekąski
- Konserwowe
- Środki żelujące - agar agar i inne
-
Oferta Boże Narodzenie
- Dodatki do wypieków, soda, proszek
- Budynie, galaretki, kisiele
- Śniadaniowe
- Glony, algi, wodorosty
- Nasiona i ziarna
- Herbaty
- Kasze i kaszki
- Makarony i kuskus
- Kremy orzechowe, czekolad., słonecznikowe, tahina
- Karma dla zwierząt
- Mąki i skrobie
- Zdrowie
- Desery i dodatki do deserów
- Napoje
- Owoce suszone
- Proteiny
- Kakao, karob
- Nabiał
- Przyprawy i zioła
- Ryże
- Oleje, oliwy
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone)
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Miody, produkty z miodu
- Orzechy, migdały, kasztany, pestki, wiórki kokos.
- Octy
- Grzyby
- Sosy
- Strączkowe
- Słodzące
- Słodycze i przekąski
- Konserwowe
- Środki żelujące - agar agar i inne
- Dostawa
- Sklepy stacjonarne
- Blog
- Sprzedaż hurtowa
- Kontakt
-
-
CUKIER WANILINOWY BEZGLUTENOWY 32 g - CELIKO CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków)
Symbol:
5900038002401
1.00
Cena przesyłki |
23
|
||||||||||
Dostępność | Duża dostępność 3129 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN | 5900038002401 |
Zamówienie telefoniczne: 515771938
Zostaw telefon |
- Opis
- Parametry
- Opinie i oceny (0)
- Zadaj pytanie
SKŁADNIKI
cukier, aromat: etylowanilina.
OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu.
Przepis na ciasto drożdżowe
Składniki:
- 1 koncentrat ciasta drożdżowego w proszku Celiko 200 g
- 2 jaja
- 150 ml mleka
- 30 g roztopionego MASŁA lub oleju
- 1 - 2 łyżeczki cukru wanilinowego
Sposób przyrządzenia:
1. Do miski przesiej koncentrat mąki, wbij JAJA i wlej ciepłe MLEKO o temperaturze max. 30 stopni Celsjusza. Wyrabiaj mikserem ok. 3 minut lub ręcznie, aż masa będzie gładka, jednolita i błyszcząca.
2. Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 minut. Ciasto przełóż do foremki (średnica ok. 20 cm) nasmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 minut.
3. Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika, piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza, około 30 minut.
4. Gotowe ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
cukier, aromat: etylowanilina.
OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu.
Przepis na ciasto drożdżowe
Składniki:
- 1 koncentrat ciasta drożdżowego w proszku Celiko 200 g
- 2 jaja
- 150 ml mleka
- 30 g roztopionego MASŁA lub oleju
- 1 - 2 łyżeczki cukru wanilinowego
Sposób przyrządzenia:
1. Do miski przesiej koncentrat mąki, wbij JAJA i wlej ciepłe MLEKO o temperaturze max. 30 stopni Celsjusza. Wyrabiaj mikserem ok. 3 minut lub ręcznie, aż masa będzie gładka, jednolita i błyszcząca.
2. Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 minut. Ciasto przełóż do foremki (średnica ok. 20 cm) nasmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 minut.
3. Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika, piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza, około 30 minut.
4. Gotowe ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
30
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Polecamy