• Gołąbki z kaszą, boczniakiem i warzywami 4szt wege

Gołąbki z kaszą jaglaną, boczniakami i warzywami 4 szt. wege Waga opakowania ok. 0,6 kg.

twoje uwagi do produktu
0 / 120
40.00
szt. Do przechowalni
Zamówienia przyjmujemy z wyprzedzeniem 2 dni
Cena przesyłki 23
Odbiór osobisty Potocka 14 Warszawa Żoliborz 0
Odbiór osobisty A. Magiera 13A Warszawa Bielany 0
Odbiór osobisty BB Fabryka Norblina Warszawa 0
Odbiór osobisty BB Katowice 0
Kurier DPD dla aglomeracji Warszawskiej 23
Dostępność Towar na zamówienie

Zamówienie telefoniczne: 515771938

Zostaw telefon

Gołąbki z kaszy jaglanej, boczniaków i warzyw - wyjątkowe danie wege. Wspaniale pasują jako dodatek do obiadu zamiast ziemniaków lub samodzielny obiad dla wegetarian. Porcja dla dwóch osób.


Składniki: kasza jaglana, kapusta, marchew, boczniaki, cebula, siemię lniane, chilli, gałka muszkatołowa, sól, pieprz


Alergeny: -


 

Pikantny: nie


Sposób obróbki: gotowany


Temperatura przechowywania do +60C

Opis aromatycznego dania angażuje wszystkie pięć zmysłów. Aby wzmocnić ten efekt, zastosuj synestezję. Spróbuj opisać skojarzenia, które budzi w Tobie potrawa jako efekt oddziaływania wielu zmysłów. Pisz równocześnie o jej kolorze, kształcie czy zapachu.

Sposób podgrzania: zawartość słoika przelać do garnka i podgrzać. Podawać z ryżem lub makaronem. 

Sposób przechowywania: po otwarciu można trzymać w lodówce 24godz.

Sposób mrożenia i rozmrażania.

Znajdź jakiś niezwykły detal w każdym daniu. Pomyśl nad skojarzeniem, jakie opisywana potrawa wywołuje tylko w Tobie. Przykładowo, Marlena de Blasi w jednej ze swoich powieści pisze, że sos do kurczaka smakuje jak niedzielne popołudnie.

 

Pierogi ruskie, pierogi galicyjskie – popularny w Polsce[1] i na Ukrainie[2] (czyli na Rusi) rodzaj pierogów, których nazwa wywodzi się od Rusi Czerwonej (Galicja Wschodnia)[3][4]. Nie należy jej mylić, jak to często jest robione, z Rosją, gdzie ten typ pierogów nie jest zbyt dobrze znany, ponieważ były bardzo popularne wśród Polaków mieszkających na terenach Rusi

 

Podstawowe smaki to: słodki, kwaśny, słony, gorzki. Większość naukowców uznaje jeszcze umami – uczucie tego smaku wywołuje kwas glutaminowy.

 

Posmak: owocowy, mięsny, ziołowy, cytrusowy, przypalony, wędzony,

 

Wolimy zjeść chrupiącą ekologiczną sałatę z makaronem neapolitańskim niż zwykłą sałatę z makaronem.

chrupki, kruchy, musujący, kremowy i trzeszczący (ser halloumi)

ierwszą i najważniejszą funkcją opisu dania jest zachęcenie do zakupu. Powinien być on atrakcyjny i przedstawiać danie jako wyjątkowe i smaczne. Nie może zawierać zbyt wielu słów (najlepiej maksymalnie do 12), tak aby przeczytanie całej karty menu nie zajmowało zbyt długiego czasu. Z drugiej strony nie powinien być zbyt lakoniczny i enigmatyczny, ponieważ gość zostałby zmuszony do dopytywania kelnera o każde danie. Na pewno utrudniłoby to pracę, szczególnie w lokalach samoobsługowych lub o dużym natężeniu gości. Jakie elementy możemy wyróżnić w opisie dań:

  • nazwa,
  • krótki opis składu,
  • cena,
  • gramatura,
  • informacja o alergenach,
  • oznaczenie dań wegetariańskich, pikantnych itp.,
  • zdjęcie dania.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Polecamy