Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Kategorie
- Dodatki do wypieków, soda, proszek
- Budynie, galaretki, kisiele
- Śniadaniowe
- Glony, algi, wodorosty
- Nasiona i ziarna
- Herbaty
- Kasze i kaszki
- Makarony i kuskus
- Kremy orzechowe, czekolad., słonecznikowe, tahina
- Karma dla zwierząt
- Mąki i skrobie
- Zdrowie
- Desery i dodatki do deserów
- Napoje
- Owoce suszone
- Proteiny
- Kakao, karob
- Nabiał
- Przyprawy i zioła
- Ryże
- Oleje, oliwy
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone)
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Miody, produkty z miodu
- Orzechy, migdały, kasztany, pestki, wiórki kokos.
- Octy
- Grzyby
- Sosy
- Strączkowe
- Słodzące
- Słodycze i przekąski
- Konserwowe
- Środki żelujące - agar agar i inne
-
Oferta Boże Narodzenie
- Dodatki do wypieków, soda, proszek
- Budynie, galaretki, kisiele
- Śniadaniowe
- Glony, algi, wodorosty
- Nasiona i ziarna
- Herbaty
- Kasze i kaszki
- Makarony i kuskus
- Kremy orzechowe, czekolad., słonecznikowe, tahina
- Karma dla zwierząt
- Mąki i skrobie
- Zdrowie
- Desery i dodatki do deserów
- Napoje
- Owoce suszone
- Proteiny
- Kakao, karob
- Nabiał
- Przyprawy i zioła
- Ryże
- Oleje, oliwy
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone)
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Miody, produkty z miodu
- Orzechy, migdały, kasztany, pestki, wiórki kokos.
- Octy
- Grzyby
- Sosy
- Strączkowe
- Słodzące
- Słodycze i przekąski
- Konserwowe
- Środki żelujące - agar agar i inne
- Dostawa
- Sklepy stacjonarne
- Blog
- Sprzedaż hurtowa
- Kontakt
-
-
Kategorie
- Dodatki do wypieków, soda, proszek
- Budynie, galaretki, kisiele
- Śniadaniowe
- Glony, algi, wodorosty
- Nasiona i ziarna
- Herbaty
- Kasze i kaszki
- Makarony i kuskus
- Kremy orzechowe, czekolad., słonecznikowe, tahina
- Karma dla zwierząt
- Mąki i skrobie
- Zdrowie
- Desery i dodatki do deserów
- Napoje
- Owoce suszone
- Proteiny
- Kakao, karob
- Nabiał
- Przyprawy i zioła
- Ryże
- Oleje, oliwy
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone)
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Miody, produkty z miodu
- Orzechy, migdały, kasztany, pestki, wiórki kokos.
- Octy
- Grzyby
- Sosy
- Strączkowe
- Słodzące
- Słodycze i przekąski
- Konserwowe
- Środki żelujące - agar agar i inne
-
Oferta Boże Narodzenie
- Dodatki do wypieków, soda, proszek
- Budynie, galaretki, kisiele
- Śniadaniowe
- Glony, algi, wodorosty
- Nasiona i ziarna
- Herbaty
- Kasze i kaszki
- Makarony i kuskus
- Kremy orzechowe, czekolad., słonecznikowe, tahina
- Karma dla zwierząt
- Mąki i skrobie
- Zdrowie
- Desery i dodatki do deserów
- Napoje
- Owoce suszone
- Proteiny
- Kakao, karob
- Nabiał
- Przyprawy i zioła
- Ryże
- Oleje, oliwy
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone)
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Miody, produkty z miodu
- Orzechy, migdały, kasztany, pestki, wiórki kokos.
- Octy
- Grzyby
- Sosy
- Strączkowe
- Słodzące
- Słodycze i przekąski
- Konserwowe
- Środki żelujące - agar agar i inne
- Dostawa
- Sklepy stacjonarne
- Blog
- Sprzedaż hurtowa
- Kontakt
-
-
HERBATA ZIELONA MATCHA TRADYCYJNA JAPOŃSKA BIO 30 g - MOYA MATCHA MOYA MATCHA (herbaty zielone, matcha)
Symbol:
5904730935012
52.00
Cena przesyłki |
23
|
||||||||||
Dostępność | Duża dostępność 275 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN | 5904730935012 |
Zamówienie telefoniczne: 515771938
Zostaw telefon |
- Opis
- Parametry
- Opinie i oceny (0)
- Zadaj pytanie
SKŁADNIKI
ekologiczna herbata matcha.
OPIS
Moya Matcha Tradycyjna posiada intensywnie zieloną barwą, dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak. Idealnie pasuje do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie i koktajli. Pozyskuje się ją z wyłącznie pierwszego i drugiego zbioru świeżych liści krzewów, które dojrzewają pod specjalnymi przeciwsłonecznymi osłonami. Dzięki temu zabiegowi liście uzyskują wyższą zawartość chlorofilu i l-teaniny oraz nabierają intensywnego zielonego koloru. Zaraz po zebraniu, liście są delikatnie parowane, suszone i ścierane na drobny proszek po oddzieleniu liści od łodyg. Cały proces produkcji matchy w Uji jest niezwykle czasochłonny a każda partia liści jest starannie sprawdzana.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do przygotowywania herbaty matcha w sposób tradycyjny potrzebne są: czarka, chasen oraz łyżeczka chashaku. Wsyp dwie łyżeczki matchy (1,5 g) do czarki, zalej 100 ml gorącej wody (80 °C) i intensywnie mieszaj chasenem. Wykonuj ruchy przypominające literę M aż do powstania gęstej piany, następnie dolej więcej wody wedle uznania. Zajmuje to niecałe 30 sekund.
- Przygotowanie matchy spieniaczem do MLEKA to jeszcze prostsza metoda. Do kubka lub szklanki wsyp 1 zwykłą łyżeczkę matchy (1,5 g), wlej niewielką ilość (100 ml) gorącej wody (80 °C) i dokładnie wymieszaj. Dolej wody według uznania. 1 łyżeczka starcza zazwyczaj na 200 - 250 ml matchy. Zamiast wody do matchy możesz również dodać też sok lub mleko.
- Matcha nadaje się do przygotowania w shakerze na ciepło i na zimno. Wystarczy wsypać porcję herbaty matcha do środka, dokładnie zakręcić i kilka razy energicznie wstrząsnąć. Możesz to zrobić nawet w butelce z wodą mineralną!
- Przygotowanie matcha latte: Zmieszaj łyżeczkę matchy z niewielką ilością gorącej wody. Dodaj gorące spienione MLEKO (roślinne lub krowie). Matcha latte możesz dosłodzić łyżeczką miodu, syropu klonowego bądź syropu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ekologiczna herbata matcha.
OPIS
Moya Matcha Tradycyjna posiada intensywnie zieloną barwą, dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak. Idealnie pasuje do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie i koktajli. Pozyskuje się ją z wyłącznie pierwszego i drugiego zbioru świeżych liści krzewów, które dojrzewają pod specjalnymi przeciwsłonecznymi osłonami. Dzięki temu zabiegowi liście uzyskują wyższą zawartość chlorofilu i l-teaniny oraz nabierają intensywnego zielonego koloru. Zaraz po zebraniu, liście są delikatnie parowane, suszone i ścierane na drobny proszek po oddzieleniu liści od łodyg. Cały proces produkcji matchy w Uji jest niezwykle czasochłonny a każda partia liści jest starannie sprawdzana.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do przygotowywania herbaty matcha w sposób tradycyjny potrzebne są: czarka, chasen oraz łyżeczka chashaku. Wsyp dwie łyżeczki matchy (1,5 g) do czarki, zalej 100 ml gorącej wody (80 °C) i intensywnie mieszaj chasenem. Wykonuj ruchy przypominające literę M aż do powstania gęstej piany, następnie dolej więcej wody wedle uznania. Zajmuje to niecałe 30 sekund.
- Przygotowanie matchy spieniaczem do MLEKA to jeszcze prostsza metoda. Do kubka lub szklanki wsyp 1 zwykłą łyżeczkę matchy (1,5 g), wlej niewielką ilość (100 ml) gorącej wody (80 °C) i dokładnie wymieszaj. Dolej wody według uznania. 1 łyżeczka starcza zazwyczaj na 200 - 250 ml matchy. Zamiast wody do matchy możesz również dodać też sok lub mleko.
- Matcha nadaje się do przygotowania w shakerze na ciepło i na zimno. Wystarczy wsypać porcję herbaty matcha do środka, dokładnie zakręcić i kilka razy energicznie wstrząsnąć. Możesz to zrobić nawet w butelce z wodą mineralną!
- Przygotowanie matcha latte: Zmieszaj łyżeczkę matchy z niewielką ilością gorącej wody. Dodaj gorące spienione MLEKO (roślinne lub krowie). Matcha latte możesz dosłodzić łyżeczką miodu, syropu klonowego bądź syropu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
8
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (w składnikach):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
MOYA EUROPE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, MIECZYSŁAWA KARŁOWICZA 9A, 02-501 WARSZAWA
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Polecamy