-
KONFITURA WIŚNIOWA 320 g - KROKUS KROKUS (przetwory owocowe i warzywne)
Symbol:
5906732623027
15.00
Cena przesyłki | 23 |
Dostępność | Duża dostępność 140 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN | 5906732623027 |
Zamówienie telefoniczne: 515771938
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
wiśnie, cukier, syrop glukozowy (7 %) - zapobiega scukrzeniu, mączka chleba świętojańskiego - substancja zagęszczająca.
OPIS
Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu.
Wiśnie to owoce o bardzo małej ilości pektyny, więc konfitura jest dość rzadka. Zdecydowaliśmy się dodać do niej odrobinę mączki chleba świętojańskiego (naturalny zagęstnik), aby nieco zagęścić syrop zgodnie z życzeniem wielu naszych klientów.
Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Mari Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
Konfitura wiśniowa to nieodłączny element lodów czy budyniu czekoladowego. Możemy ją podawać jako dodatek do twarogu, jogurtów, kasz, naleśników, placuszków, racuszków, omletów. Wiśnie odsączone z syropu są doskonałym nadzieniem do pączków, rogalików i innych ciast. Z pozostałego syropu można zrobić np. kisiel lub galaretkę.
Konfitura wiśniowa:
- dekoracyjne, całe owoce w gęstym syropie
- wyrazisty słodko-kwaśny smak
- intensywny, kolor
Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1161 kJ/277 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 58 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0 g
UWAGA
Pomimo, że dołożyliśmy wszelkich starań produkt może zawierać pestki lub ich fragmenty.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.
wiśnie, cukier, syrop glukozowy (7 %) - zapobiega scukrzeniu, mączka chleba świętojańskiego - substancja zagęszczająca.
OPIS
Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu.
Wiśnie to owoce o bardzo małej ilości pektyny, więc konfitura jest dość rzadka. Zdecydowaliśmy się dodać do niej odrobinę mączki chleba świętojańskiego (naturalny zagęstnik), aby nieco zagęścić syrop zgodnie z życzeniem wielu naszych klientów.
Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Mari Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
Konfitura wiśniowa to nieodłączny element lodów czy budyniu czekoladowego. Możemy ją podawać jako dodatek do twarogu, jogurtów, kasz, naleśników, placuszków, racuszków, omletów. Wiśnie odsączone z syropu są doskonałym nadzieniem do pączków, rogalików i innych ciast. Z pozostałego syropu można zrobić np. kisiel lub galaretkę.
Konfitura wiśniowa:
- dekoracyjne, całe owoce w gęstym syropie
- wyrazisty słodko-kwaśny smak
- intensywny, kolor
Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1161 kJ/277 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 58 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0 g
UWAGA
Pomimo, że dołożyliśmy wszelkich starań produkt może zawierać pestki lub ich fragmenty.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
6
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Krokus Przetwórnia Owoców i Warzyw Czesław Caryk sp.j. Pająków 25 B, 26-704 Przyłęk
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.