-
KONFITURA Z LEŚNYCH JEŻYN 320 g - KROKUS KROKUS (przetwory owocowe i warzywne)
Symbol:
5906732623096
17.00
Cena przesyłki | 23 |
Dostępność | Duża dostępność 837 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN | 5906732623096 |
Zamówienie telefoniczne: 515771938
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
jeżyny, cukier, syrop glukozowy (4,5 %) - zapobiega scukrzeniu.
OPIS
Sporządzono z 54 g owoców na 100 g produktu.
W konfiturze z leśnych jeżyn udało się nam zachować całe owoce i ich fragmenty w gęstym syropie. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć intensywny kolor i charakterystyczny smak leśnych jeżyn. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana.
Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
Konfitura jeżynowa wygląda zjawiskowo na dnie filiżanki z café latte wzbogacając smak samej kawy. Możemy ją podawać jako dodatek do pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów. Dobrze sprawdza się we wszelkiego rodzaju wypiekach, ponieważ nie zawiera substancji żelujących, które rozpadają się pod wpływem wysokiej temperatury i przez to uwalniają wodę. Dlatego można wykorzystać ją jako nadzienie do ciast kruchych, francuskich, drożdżowych.
Konfitura z leśnych jeżyn:
- całe owoce w gęstym syropie
- delikatny słodki smak
- intensywny granatowy kolor
Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1161 kJ/277 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 63 g
Białko: 0,7 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.
jeżyny, cukier, syrop glukozowy (4,5 %) - zapobiega scukrzeniu.
OPIS
Sporządzono z 54 g owoców na 100 g produktu.
W konfiturze z leśnych jeżyn udało się nam zachować całe owoce i ich fragmenty w gęstym syropie. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć intensywny kolor i charakterystyczny smak leśnych jeżyn. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana.
Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
Konfitura jeżynowa wygląda zjawiskowo na dnie filiżanki z café latte wzbogacając smak samej kawy. Możemy ją podawać jako dodatek do pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów. Dobrze sprawdza się we wszelkiego rodzaju wypiekach, ponieważ nie zawiera substancji żelujących, które rozpadają się pod wpływem wysokiej temperatury i przez to uwalniają wodę. Dlatego można wykorzystać ją jako nadzienie do ciast kruchych, francuskich, drożdżowych.
Konfitura z leśnych jeżyn:
- całe owoce w gęstym syropie
- delikatny słodki smak
- intensywny granatowy kolor
Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1161 kJ/277 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 63 g
Białko: 0,7 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
6
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Krokus Przetwórnia Owoców i Warzyw Czesław Caryk sp.j. Pająków 25 B, 26-704 Przyłęk
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.