• MAKARON BIO KRAJANKA Z JAJAMI BAŻANCIMI 250 g - BARTOLINI (SIELSKA KLUSKA) BARTOLINI (makarony)

7.00
szt. Do przechowalni
Cena detaliczna towar dostępny po potwierdzeniu - proszę o kontakt
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty Potocka 14 Warszawa Żoliborz 0
Odbiór osobisty A. Magiera 13A Warszawa Bielany 0
Odbiór osobisty BB Fabryka Norblina Warszawa 0
Odbiór osobisty BB Katowice 0
Dostępność Duża dostępność

Zamówienie telefoniczne: 515771938

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
semolina* (mąka z PSZENICY durum) 95,5 %, JAJA bażancie świeże (4,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Udział składników ekologicznych w stosunku do całkowitej ilości składników pochodzenia rolnego - 95,5 %.

OPIS
Makaron durum z jajami bażancimi od marki Bartolini to wysokiej jakości produkt, wyrabiany z ekologicznej mąki z PSZENICY durum oraz jaj bażancich. Tego rodzaju makaron charakteryzuje się bogatym smakiem i intensywnie żółtą barwą, którą zawdzięcza użyciu jaj bażancich, znanych z głębszego koloru i bogatszej zawartości odżywczej w porównaniu do zwykłych jaj kurzych.
Makaron ten idealnie sprawdzi się w wykwintnych potrawach, a także jako dodatek do zup czy dań głównych. Dzięki wykorzystaniu mąki durum, jest bardziej sprężysty i trudniej go rozgotować.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 648 kJ/153 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 29 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 5,9 g
Sól: <0,01 g<br/>
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać gorczycę

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
12
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
BEZ CUKRU (w składnikach):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
P.P.H. Tabit Sp. z o.o., Kołłątaja 44, 05-402 Otwock
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Polecamy