Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Kategorie
- Dodatki do wypieków, soda, proszek
- Budynie, galaretki, kisiele
- Śniadaniowe
- Glony, algi, wodorosty
- Nasiona i ziarna
- Herbaty
- Kasze i kaszki
- Makarony i kuskus
- Kremy orzechowe, czekolad., słonecznikowe, tahina
- Karma dla zwierząt
- Mąki i skrobie
- Zdrowie
- Desery i dodatki do deserów
- Napoje
- Owoce suszone
- Proteiny
- Kakao, karob
- Nabiał
- Przyprawy i zioła
- Ryże
- Oleje, oliwy
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone)
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Miody, produkty z miodu
- Orzechy, migdały, kasztany, pestki, wiórki kokos.
- Octy
- Grzyby
- Sosy
- Strączkowe
- Słodzące
- Słodycze i przekąski
- Konserwowe
- Środki żelujące - agar agar i inne
-
Oferta Boże Narodzenie
- Dodatki do wypieków, soda, proszek
- Budynie, galaretki, kisiele
- Śniadaniowe
- Glony, algi, wodorosty
- Nasiona i ziarna
- Herbaty
- Kasze i kaszki
- Makarony i kuskus
- Kremy orzechowe, czekolad., słonecznikowe, tahina
- Karma dla zwierząt
- Mąki i skrobie
- Zdrowie
- Desery i dodatki do deserów
- Napoje
- Owoce suszone
- Proteiny
- Kakao, karob
- Nabiał
- Przyprawy i zioła
- Ryże
- Oleje, oliwy
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone)
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Miody, produkty z miodu
- Orzechy, migdały, kasztany, pestki, wiórki kokos.
- Octy
- Grzyby
- Sosy
- Strączkowe
- Słodzące
- Słodycze i przekąski
- Konserwowe
- Środki żelujące - agar agar i inne
- Dostawa
- Sklepy stacjonarne
- Blog
- Sprzedaż hurtowa
- Kontakt
-
-
Kategorie
- Dodatki do wypieków, soda, proszek
- Budynie, galaretki, kisiele
- Śniadaniowe
- Glony, algi, wodorosty
- Nasiona i ziarna
- Herbaty
- Kasze i kaszki
- Makarony i kuskus
- Kremy orzechowe, czekolad., słonecznikowe, tahina
- Karma dla zwierząt
- Mąki i skrobie
- Zdrowie
- Desery i dodatki do deserów
- Napoje
- Owoce suszone
- Proteiny
- Kakao, karob
- Nabiał
- Przyprawy i zioła
- Ryże
- Oleje, oliwy
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone)
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Miody, produkty z miodu
- Orzechy, migdały, kasztany, pestki, wiórki kokos.
- Octy
- Grzyby
- Sosy
- Strączkowe
- Słodzące
- Słodycze i przekąski
- Konserwowe
- Środki żelujące - agar agar i inne
-
Oferta Boże Narodzenie
- Dodatki do wypieków, soda, proszek
- Budynie, galaretki, kisiele
- Śniadaniowe
- Glony, algi, wodorosty
- Nasiona i ziarna
- Herbaty
- Kasze i kaszki
- Makarony i kuskus
- Kremy orzechowe, czekolad., słonecznikowe, tahina
- Karma dla zwierząt
- Mąki i skrobie
- Zdrowie
- Desery i dodatki do deserów
- Napoje
- Owoce suszone
- Proteiny
- Kakao, karob
- Nabiał
- Przyprawy i zioła
- Ryże
- Oleje, oliwy
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone)
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Miody, produkty z miodu
- Orzechy, migdały, kasztany, pestki, wiórki kokos.
- Octy
- Grzyby
- Sosy
- Strączkowe
- Słodzące
- Słodycze i przekąski
- Konserwowe
- Środki żelujące - agar agar i inne
- Dostawa
- Sklepy stacjonarne
- Blog
- Sprzedaż hurtowa
- Kontakt
-
-
MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA BISZKOPTOWEGO BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków)
Symbol:
5900038001046
4.00
Cena przesyłki |
23
|
||||||||||
Dostępność | Duża dostępność 197 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN | 5900038001046 |
Zamówienie telefoniczne: 515771938
Zostaw telefon |
- Opis
- Parametry
- Opinie i oceny (0)
- Zadaj pytanie
SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier.
OPIS
Koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku do przygotowania biszkoptu, muffinek i babeczek.
Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Biszkopt:
- 1 opakowanie koncentratu ciasta biszkoptowego
- 50 g cukru (1/4 szklanki)
- 3 jaja
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia Celiko
Wykonanie:
- Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem. Następnie kolejno dodawać po jednym żółtku stale ubijając.
- W miseczce wymieszać koncentrat z proszkiem do pieczenia, a następnie gotową mieszankę przesiać do naczynia z ubitą masą jajeczną. Delikatnie wymieszać na jednolitą masę.
- Ciasto przełożyć do formy wyłożonej pergaminem lub natłuszczonej blachy posypanej bezglutenową bułką tartą.
- Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok 30 min. Po wyjęciu z piekarnika poczekać, aż przestygnie. Następnie do biszkoptu dodać ulubione dodatki.
Przepis na Ciasto pomarańczowe - wegańskie:
- 1 opakowanie ciasta biszkoptowego
- 140 g puree z batatów (pieczonych lub gotowanych)
- 3 łyżki soku z pomarańczy (30 g)
- 3 łyżki oleju (30 g)
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego Celiko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (5 g)
- starta skórka pomarańczy
Wykonanie:
- Puree z batatów zmiksować z sokiem pomarańczowym, a następnie z olejem.
- Dodawać do masy małymi porcjami przesiany koncentrat ciasta zmieszany z proszkiem do pieczenia i miksować. Na koniec dodać skórkę pomarańczy i zamieszać.
- Gotową masę przełożyć do małej tortownicy lub małej keksówki.
- Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 30 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1526 kJ/365 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 89 g
w tym cukry: 32 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, mleko i ich produkty pochodne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier.
OPIS
Koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku do przygotowania biszkoptu, muffinek i babeczek.
Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Biszkopt:
- 1 opakowanie koncentratu ciasta biszkoptowego
- 50 g cukru (1/4 szklanki)
- 3 jaja
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia Celiko
Wykonanie:
- Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem. Następnie kolejno dodawać po jednym żółtku stale ubijając.
- W miseczce wymieszać koncentrat z proszkiem do pieczenia, a następnie gotową mieszankę przesiać do naczynia z ubitą masą jajeczną. Delikatnie wymieszać na jednolitą masę.
- Ciasto przełożyć do formy wyłożonej pergaminem lub natłuszczonej blachy posypanej bezglutenową bułką tartą.
- Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok 30 min. Po wyjęciu z piekarnika poczekać, aż przestygnie. Następnie do biszkoptu dodać ulubione dodatki.
Przepis na Ciasto pomarańczowe - wegańskie:
- 1 opakowanie ciasta biszkoptowego
- 140 g puree z batatów (pieczonych lub gotowanych)
- 3 łyżki soku z pomarańczy (30 g)
- 3 łyżki oleju (30 g)
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego Celiko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (5 g)
- starta skórka pomarańczy
Wykonanie:
- Puree z batatów zmiksować z sokiem pomarańczowym, a następnie z olejem.
- Dodawać do masy małymi porcjami przesiany koncentrat ciasta zmieszany z proszkiem do pieczenia i miksować. Na koniec dodać skórkę pomarańczy i zamieszać.
- Gotową masę przełożyć do małej tortownicy lub małej keksówki.
- Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 30 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1526 kJ/365 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 89 g
w tym cukry: 32 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, mleko i ich produkty pochodne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
12
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Polecamy