• OLEJ KOKOSOWY BEZWONNY BIO 400 ml - BIO PLANETE BIO PLANETE (oleje i oliwy)

35.00
szt. Do przechowalni
Cena detaliczna towar dostępny po potwierdzeniu - proszę o kontakt
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty Potocka 14 Warszawa Żoliborz 0
Odbiór osobisty A. Magiera 13A Warszawa Bielany 0
Odbiór osobisty BB Fabryka Norblina Warszawa 0
Odbiór osobisty BB Katowice 0
Dostępność Duża dostępność

Zamówienie telefoniczne: 515771938

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
ekologiczny olej kokosowy bezwonny.

OPIS
Ekologiczny olej kokosowy bezwonny jest bezsmakową alternatywą dla oleju kokosowego z pierwszego tłoczenia i wegańskim zamiennikiem masła. Poddanie go działaniu pary wodnej sprawia, że jest bezwonny i neutralny w smaku. Jako neutralny olej do smażenia ma uniwersalne zastosowanie i wykazuje dużą odporność na wysokie temperatury. Olej kokosowy świetnie sprawdza się w daniach egzotycznych i regionalnych, podczas smażenia w głębokim tłuszczu, pieczenia i smażenia oraz jako wegański zamiennik masła.
Ekologiczny olej kokosowy jest idealny do przekąsek i dań wegańskich (takich jak dhal z soczewicą). Olej kokosowy jest też ważnym składnikiem naturalnych kosmetyków i jest tradycyjnie stosowany do pielęgnacji skóry i włosów.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 3330 kJ/810 kcal
Tłuszcz - 90 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 83 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g

UWAGA
Zestalanie się oleju w temperaturze pokojowej jest jego cechą naturalną i nie wpływa na jakość produktu.
W razie potrzeby należy podgrzać słoik w kąpieli wodnej.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od promieni słonecznych.

Ilość w opakowaniu zbiorczym:
6
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (w składnikach):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
BIO PLANETE HUILERIE F. J. MOOG SA, ROUTE DE LIMOUX , F-11150 BRAM
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Polecamy