• OLEJ Z ZARODKÓW RZEPAKU DO SMAŻENIA TŁOCZONY NA ZIMNO BIO 500 ml - OLANDIA OLANDIA (oleje)

23.00
szt. Do przechowalni
Cena przesyłki 23
Odbiór osobisty Potocka 14 Warszawa Żoliborz 0
Odbiór osobisty A. Magiera 13A Warszawa Bielany 0
Odbiór osobisty BB Fabryka Norblina Warszawa 0
Odbiór osobisty BB Katowice 0
Kurier DPD dla aglomeracji Warszawskiej 23
Dostępność Duża dostępność

Zamówienie telefoniczne: 515771938

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
100 % olej z zarodków rzepaku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu.
Dzięki obniżeniu zawartości kwasów wielonienasyconych i podwyższeniu jednonienasyconych olej jest odporniejszy na działanie wysokiej temperatury. Stosując te oleje do smażenia możemy zastępować w kuchni nasycone tłuszcze zwierzęce nienasyconymi tłuszczami roślinnymi. Przewagą tego produktu w stosunku do olejów rafinowanych jest wysoka zawartości kwasów jednonienasyconych oraz obecność tokoferoli - witamina E, fosfolipidów, polifenoli czy karotenoidów. Zestaw 3 olejów z zarodków rzepaku pozwala zastąpić w kuchni wszystkie inne tłuszcze niezbędne do pieczenia, smażenia i gotowania.
Temperatura dymienia do 210 stopni Celsjusza.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 3700 kJ/900 kcal
Tłuszcz - 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,2 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 70 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 22,8 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym 6
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
Producent - nazwa i adres ZŁOTO POLSKIE - FAMILY BUSINESS SPÓŁKA CYWILNA BARBARA WOLNIAK,ADAM WOLNIAK,AGNIESZKA WERBIŃSKA, JOANNA KUSEK, PIWNA 5, 62-800 KALISZ
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (w składnikach) BEZ CUKRU (w składnikach)
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Polecamy