Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Kategorie
- Dodatki do wypieków, soda, proszek
- Budynie, galaretki, kisiele
- Śniadaniowe
- Glony, algi, wodorosty
- Nasiona i ziarna
- Herbaty
- Kasze i kaszki
- Makarony i kuskus
- Kremy orzechowe, czekolad., słonecznikowe, tahina
- Karma dla zwierząt
- Mąki i skrobie
- Zdrowie
- Desery i dodatki do deserów
- Napoje
- Owoce suszone
- Proteiny
- Kakao, karob
- Nabiał
- Przyprawy i zioła
- Ryże
- Oleje, oliwy
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone)
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Miody, produkty z miodu
- Orzechy, migdały, kasztany, pestki, wiórki kokos.
- Octy
- Grzyby
- Sosy
- Strączkowe
- Słodzące
- Słodycze i przekąski
- Konserwowe
- Środki żelujące - agar agar i inne
-
Oferta Boże Narodzenie
- Dodatki do wypieków, soda, proszek
- Budynie, galaretki, kisiele
- Śniadaniowe
- Glony, algi, wodorosty
- Nasiona i ziarna
- Herbaty
- Kasze i kaszki
- Makarony i kuskus
- Kremy orzechowe, czekolad., słonecznikowe, tahina
- Karma dla zwierząt
- Mąki i skrobie
- Zdrowie
- Desery i dodatki do deserów
- Napoje
- Owoce suszone
- Proteiny
- Kakao, karob
- Nabiał
- Przyprawy i zioła
- Ryże
- Oleje, oliwy
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone)
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Miody, produkty z miodu
- Orzechy, migdały, kasztany, pestki, wiórki kokos.
- Octy
- Grzyby
- Sosy
- Strączkowe
- Słodzące
- Słodycze i przekąski
- Konserwowe
- Środki żelujące - agar agar i inne
- Dostawa
- Sklepy stacjonarne
- Blog
- Sprzedaż hurtowa
- Kontakt
-
-
Kategorie
- Dodatki do wypieków, soda, proszek
- Budynie, galaretki, kisiele
- Śniadaniowe
- Glony, algi, wodorosty
- Nasiona i ziarna
- Herbaty
- Kasze i kaszki
- Makarony i kuskus
- Kremy orzechowe, czekolad., słonecznikowe, tahina
- Karma dla zwierząt
- Mąki i skrobie
- Zdrowie
- Desery i dodatki do deserów
- Napoje
- Owoce suszone
- Proteiny
- Kakao, karob
- Nabiał
- Przyprawy i zioła
- Ryże
- Oleje, oliwy
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone)
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Miody, produkty z miodu
- Orzechy, migdały, kasztany, pestki, wiórki kokos.
- Octy
- Grzyby
- Sosy
- Strączkowe
- Słodzące
- Słodycze i przekąski
- Konserwowe
- Środki żelujące - agar agar i inne
-
Oferta Boże Narodzenie
- Dodatki do wypieków, soda, proszek
- Budynie, galaretki, kisiele
- Śniadaniowe
- Glony, algi, wodorosty
- Nasiona i ziarna
- Herbaty
- Kasze i kaszki
- Makarony i kuskus
- Kremy orzechowe, czekolad., słonecznikowe, tahina
- Karma dla zwierząt
- Mąki i skrobie
- Zdrowie
- Desery i dodatki do deserów
- Napoje
- Owoce suszone
- Proteiny
- Kakao, karob
- Nabiał
- Przyprawy i zioła
- Ryże
- Oleje, oliwy
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone)
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Miody, produkty z miodu
- Orzechy, migdały, kasztany, pestki, wiórki kokos.
- Octy
- Grzyby
- Sosy
- Strączkowe
- Słodzące
- Słodycze i przekąski
- Konserwowe
- Środki żelujące - agar agar i inne
- Dostawa
- Sklepy stacjonarne
- Blog
- Sprzedaż hurtowa
- Kontakt
-
-
PEKTYNA JABŁKOWA DO DŻEMÓW 150 g - BATOM (PRODUKT SEZONOWY) BATOM (oleje, soki, sole kąpielowe)
Symbol:
5907709956315
34.00
Cena przesyłki |
23
|
||||||||||
Dostępność | Duża dostępność 76 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN | 5907709956315 |
Zamówienie telefoniczne: 515771938
Zostaw telefon |
- Opis
- Parametry
- Opinie i oceny (0)
- Zadaj pytanie
SKŁADNIKI
pektyna jabłkowa amidowana 100 %.
OPIS
Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad, galaretek, konfitur, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów MLECZNYCH, napojów owocowych oraz ketchupów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody, dokładnie wymieszać. Gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, NASIONA SEZAMU.
UWAGA
Produkt sezonowy - dostępny od czerwca do września (włącznie).
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
pektyna jabłkowa amidowana 100 %.
OPIS
Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad, galaretek, konfitur, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów MLECZNYCH, napojów owocowych oraz ketchupów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody, dokładnie wymieszać. Gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, NASIONA SEZAMU.
UWAGA
Produkt sezonowy - dostępny od czerwca do września (włącznie).
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
12
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (w składnikach):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
BATOM.PL JÓZEF LEŚNIAK HURTOWNIA ZDROWEJ ŻYWNOŚCI, GENERAŁA AUGUSTA FIELDORFA-NILA 17, 31-209 KRAKÓW
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Polecamy