-
RYŻ DZIKI BIO (SUROWIEC) (25 kg) HORECA BIO - surowce
Symbol:
5902448162850
116.00
Cena przesyłki | 23 |
Dostępność | Średnia dostępność 50 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN | 5902448162850 |
Zamówienie telefoniczne: 515771938
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
ryż dziki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczny ryż dziki charakteryzuje się zbożowym smakiem i orzechowym aromatem. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak. Wyśmienicie nadaje się do dań egzotycznych i sałatek, doskonale komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 45 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1508 kJ / 356 kcal
Tłuszcz - 1,1 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 69 g,
w tym cukry - 2,5 g
Błonnik - 6,2 g
Białko - 15 g
Sól - 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ryż dziki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczny ryż dziki charakteryzuje się zbożowym smakiem i orzechowym aromatem. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak. Wyśmienicie nadaje się do dań egzotycznych i sałatek, doskonale komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 45 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1508 kJ / 356 kcal
Tłuszcz - 1,1 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 69 g,
w tym cukry - 2,5 g
Błonnik - 6,2 g
Białko - 15 g
Sól - 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
25
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (w składnikach):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.