• SER BURRATA BIO 268 g (125 g) - OMA OMA (nabiał - z mleka koziego, owczego, krowiego)

14.00
szt. Do przechowalni
Cena detaliczna towar dostępny po potwierdzeniu - proszę o kontakt
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty Potocka 14 Warszawa Żoliborz 0
Odbiór osobisty A. Magiera 13A Warszawa Bielany 0
Odbiór osobisty BB Fabryka Norblina Warszawa 0
Odbiór osobisty BB Katowice 0
Dostępność Duża dostępność

Zamówienie telefoniczne: 515771938

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
pasteryzowane MLEKO krowie*, ŚMIETANKA*, sól morska, podpuszczka cielęca, regulator kwasowości: kwas mlekowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Podobnie jak mozzarella, SER Burrata należy do kategorii tzw. serów typu pasta filata. Podczas produkcji sera typu pasta filata formuje się typowy kształt torebki. Torebka jest wypełniana śmietanką i pasmami sera, a następnie zamykana. Burrata - po włosku „maślana" - odnosi się do kremowej konsystencji sera. Jego smak jest maślany, kremowy, lekko kwaśny i świeży.
Cechy szczególne:
- kremowe „torebki" z sera typu pasta filata
- wypełnione śmietanką i serem
- świeży smak i kremowa konsystencja
- wykwintny dodatek do przystawek, sałatek i zup

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 881 kJ / 212 kcal
Tłuszcz: 17 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Węglowodany: 0,8 g
w tym cukry: 0,8 g
Białko: 14 g
Sól: 0,33 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4 do +6°C

Ilość w opakowaniu zbiorczym:
6
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (w składnikach):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Ponte Reale
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Polecamy