• SEREK ŚMIETANKOWY QUARK (40 % TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) BIO 250 g - SOBBEKE SOBBEKE (nabiał z mleka krowiego)

9.00
szt. Do przechowalni
Cena przesyłki 23
Odbiór osobisty Potocka 14 Warszawa Żoliborz 0
Odbiór osobisty A. Magiera 13A Warszawa Bielany 0
Odbiór osobisty BB Fabryka Norblina Warszawa 0
Odbiór osobisty BB Katowice 0
Kurier DPD dla aglomeracji Warszawskiej 23
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 515771938

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
odtłuszczone MLEKO krowie pasteryzowane*, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, tłuszcz MLECZNY* (* certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Serek quark jest rodzajem sera śmietankowego. Wytwarzany jest z pasteryzowanego MLEKA odtłuszczonego do którego dodaje się bakterie kwasu mlekowego i/lub podpuszczkę mikrobiologiczną, co powoduje jego koagulację. Podczas procesu koagulacji składniki stałe oddzielają się od składników płynnych. SERWATKA, która jest płynną częścią, jest usuwana. Powstały w ten sposób tzw. skrzep serowy przepuszcza się przez sita, aby stał się drobnoziarnisty. Następnie, w zależności od pożądanej zawartości tłuszczu, wzbogaca się go w tłuszcz mleczny.
Doskonały do różnego rodzaju ciast i innych wypieków. Wysoka zawartość białka.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 591 kJ/142 kcal
Tłuszcz: 9,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,7 g
Węglowodany: 3,5 g
w tym cukry: 3,5 g
Białko: 9,3 g
Sól: 0,1 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do + 8 stopni Celsjusza.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
12
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (w składnikach):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
MOLKEREI SOBBEKE GMBH, AMELANDSBRÜCKENWEG 131, 48599 GRONAU-EPE
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Polecamy