• SOS WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO (2 x 16 g) 32 g - BIOVEGAN BIOVEGAN (dodatki do wypieków, drożdże)

34.00
szt. Do przechowalni
Cena przesyłki 23
Odbiór osobisty Potocka 14 Warszawa Żoliborz 0
Odbiór osobisty A. Magiera 13A Warszawa Bielany 0
Odbiór osobisty BB Fabryka Norblina Warszawa 0
Odbiór osobisty BB Katowice 0
Kurier DPD dla aglomeracji Warszawskiej 23
Dostępność Duża dostępność

Zamówienie telefoniczne: 515771938

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, wanilia Bourbon* (2,7%), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Sos waniliowy doskonale komponuje się ze strudlem jabłkowym, lodami i świeżymi owocami.
Do przygotowania sosu uprzednio przygotuj: 400 ml napoju roślinnego lub MLEKA oraz 2 łyżki cukru trzcinowego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszaj 5 łyżek napoju roślinnego/mleka z 1 torebką proszku na gładką masę. Pozostały płyn zagotuj z 2 łyżkami cukru trzcinowego. Dodaj wymieszany proszek i gotuj na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Przed podaniem ubij trzepaczką (zapobiegnie to tworzeniu się kożucha).
Porada: Aby uzyskać bardziej sztywną konsystencję, użyj mniej płynu. Konsystencja może się znacznie różnić w przypadku stosowania niektórych napojów roślinnych (np. napojów ryżowych)
Sos waniliowy można jeść na zimno lub na ciepło.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g proszku
Wartość energetyczna: 1483 kJ/354 kcal
Tłuszcz: <0,5 g<br/>w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g<br/>Węglowodany: 86 g
w tym cukry: <0,5 g<br/>Błonnik: 0,7 g
Białko: 0,5 g
Sól: 1,3 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ, SOJĘ, łubin

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.
Ilość w opakowaniu zbiorczym 7
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
Producent - nazwa i adres BIOVEGAN GMBH, BIOVEGAN ALLEE 1, 56579 BONEFELD
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja) BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ CUKRU (w składnikach) BEZ CUKRU (w składnikach)
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Polecamy