• SOS WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO (2 x 16 g) 32 g - BIOVEGAN BIOVEGAN (dodatki do wypieków, drożdże)

34.00
szt. Do przechowalni
Cena przesyłki 23
Odbiór osobisty Potocka 14 Warszawa Żoliborz 0
Odbiór osobisty A. Magiera 13A Warszawa Bielany 0
Odbiór osobisty BB Fabryka Norblina Warszawa 0
Odbiór osobisty BB Katowice 0
Kurier DPD dla aglomeracji Warszawskiej 23
Dostępność Duża dostępność

Zamówienie telefoniczne: 515771938

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, wanilia Bourbon* (2,7%), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Sos waniliowy doskonale komponuje się ze strudlem jabłkowym, lodami i świeżymi owocami.
Do przygotowania sosu uprzednio przygotuj: 400 ml napoju roślinnego lub MLEKA oraz 2 łyżki cukru trzcinowego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszaj 5 łyżek napoju roślinnego/mleka z 1 torebką proszku na gładką masę. Pozostały płyn zagotuj z 2 łyżkami cukru trzcinowego. Dodaj wymieszany proszek i gotuj na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Przed podaniem ubij trzepaczką (zapobiegnie to tworzeniu się kożucha).
Porada: Aby uzyskać bardziej sztywną konsystencję, użyj mniej płynu. Konsystencja może się znacznie różnić w przypadku stosowania niektórych napojów roślinnych (np. napojów ryżowych)
Sos waniliowy można jeść na zimno lub na ciepło.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g proszku
Wartość energetyczna: 1483 kJ/354 kcal
Tłuszcz: <0,5 g<br/>w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g<br/>Węglowodany: 86 g
w tym cukry: <0,5 g<br/>Błonnik: 0,7 g
Białko: 0,5 g
Sól: 1,3 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ, SOJĘ, łubin

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
7
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ CUKRU (w składnikach):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
BIOVEGAN GMBH, BIOVEGAN ALLEE 1, 56579 BONEFELD
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Polecamy