-
Sznycel z indyka ekologicznego kg
Sznycel z indyka ekologicznego kg Produkt sprzedawany na wagę. Minimum zamówienia 1 szt. Waga jednej sztuki ok. 180g. Waga 1 szt ok. 0,05kg. Uwaga ostateczna wartość zamówienia będzie podana po zważeniu przygotowanego zamówienia.
Zamówienia przyjmujemy z wyprzedzeniem | 2 dni |
Cena przesyłki | 20 |
Dostępność | Towar na zamówienie 0 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 515771938
Zostaw telefon |
Sznycel z indyka ekologicznego - jestem tym co jem
Składniki: filet indyka ekologicznego, jaja ekologiczne, mąka pszenna, sól, pieprz
Alergeny: jaja, mąka pszenna
Pikantny: nie
Sposób obróbki: obsmażany na oleju słonecznikowym, następnie pieczony w piecu
Temperatura przechowywania do +60C
Opis aromatycznego dania angażuje wszystkie pięć zmysłów. Aby wzmocnić ten efekt, zastosuj synestezję. Spróbuj opisać skojarzenia, które budzi w Tobie potrawa jako efekt oddziaływania wielu zmysłów. Pisz równocześnie o jej kolorze, kształcie czy zapachu.
Sposób podgrzania: zawartość słoika przelać do garnka i podgrzać. Podawać z ryżem lub makaronem.
Sposób przechowywania: po otwarciu można trzymać w lodówce 24godz.
Sposób mrożenia i rozmrażania.
Znajdź jakiś niezwykły detal w każdym daniu. Pomyśl nad skojarzeniem, jakie opisywana potrawa wywołuje tylko w Tobie. Przykładowo, Marlena de Blasi w jednej ze swoich powieści pisze, że sos do kurczaka smakuje jak niedzielne popołudnie.
Pierogi ruskie, pierogi galicyjskie – popularny w Polsce[1] i na Ukrainie[2] (czyli na Rusi) rodzaj pierogów, których nazwa wywodzi się od Rusi Czerwonej (Galicja Wschodnia)[3][4]. Nie należy jej mylić, jak to często jest robione, z Rosją, gdzie ten typ pierogów nie jest zbyt dobrze znany, ponieważ były bardzo popularne wśród Polaków mieszkających na terenach Rusi
Podstawowe smaki to: słodki, kwaśny, słony, gorzki. Większość naukowców uznaje jeszcze umami – uczucie tego smaku wywołuje kwas glutaminowy.
Posmak: owocowy, mięsny, ziołowy, cytrusowy, przypalony, wędzony,
Wolimy zjeść chrupiącą ekologiczną sałatę z makaronem neapolitańskim niż zwykłą sałatę z makaronem.
chrupki, kruchy, musujący, kremowy i trzeszczący (ser halloumi)
ierwszą i najważniejszą funkcją opisu dania jest zachęcenie do zakupu. Powinien być on atrakcyjny i przedstawiać danie jako wyjątkowe i smaczne. Nie może zawierać zbyt wielu słów (najlepiej maksymalnie do 12), tak aby przeczytanie całej karty menu nie zajmowało zbyt długiego czasu. Z drugiej strony nie powinien być zbyt lakoniczny i enigmatyczny, ponieważ gość zostałby zmuszony do dopytywania kelnera o każde danie. Na pewno utrudniłoby to pracę, szczególnie w lokalach samoobsługowych lub o dużym natężeniu gości. Jakie elementy możemy wyróżnić w opisie dań:
- nazwa,
- krótki opis składu,
- cena,
- gramatura,
- informacja o alergenach,
- oznaczenie dań wegetariańskich, pikantnych itp.,
- zdjęcie dania.