• Sznycel z indyka ekologicznego kg

Sznycel z indyka ekologicznego kg Produkt sprzedawany na wagę. Minimum zamówienia 1 szt. Waga jednej sztuki ok. 180g. Waga 1 szt ok. 0,05kg. Uwaga ostateczna wartość zamówienia będzie podana po zważeniu przygotowanego zamówienia.

twoje uwagi do produktu
0 / 120
140.00
kg Do przechowalni
Zamówienia przyjmujemy z wyprzedzeniem 2 dni
Cena przesyłki 20
Odbiór osobisty Potocka 14 Warszawa Żoliborz 0
Odbiór osobisty A. Magiera 13A Warszawa Bielany 0
Odbiór osobisty BB Fabryka Norblina Warszawa 0
Odbiór osobisty BB Katowice 0
Kurier DPD dla aglomeracji Poznańskiej 20
Kurier DPD dla aglomeracji Warszawskiej 23
Kurier DPD w Trójmieście 23
Kurier DPD aglomeracja Łódzka 23
Kurier DPD dla aglomeracji Krakowskiej 23
Kurier DPD dla aglomeracji Wrocławskiej 23
Kurier DPD dla aglomeracji Katowice 23
Dostępność Towar na zamówienie

Zamówienie telefoniczne: 515771938

Zostaw telefon

Sznycel z indyka ekologicznego - jestem tym co jem


Składniki: filet indyka ekologicznego, jaja ekologiczne, mąka pszenna, sól, pieprz

 


 

Alergeny: jaja, mąka pszenna


 

Pikantny: nie


 

Sposób obróbki: obsmażany na oleju słonecznikowym, następnie pieczony w piecu


 

Temperatura przechowywania do +60C

Opis aromatycznego dania angażuje wszystkie pięć zmysłów. Aby wzmocnić ten efekt, zastosuj synestezję. Spróbuj opisać skojarzenia, które budzi w Tobie potrawa jako efekt oddziaływania wielu zmysłów. Pisz równocześnie o jej kolorze, kształcie czy zapachu.

Sposób podgrzania: zawartość słoika przelać do garnka i podgrzać. Podawać z ryżem lub makaronem. 

Sposób przechowywania: po otwarciu można trzymać w lodówce 24godz.

Sposób mrożenia i rozmrażania.

Znajdź jakiś niezwykły detal w każdym daniu. Pomyśl nad skojarzeniem, jakie opisywana potrawa wywołuje tylko w Tobie. Przykładowo, Marlena de Blasi w jednej ze swoich powieści pisze, że sos do kurczaka smakuje jak niedzielne popołudnie.

 

Pierogi ruskie, pierogi galicyjskie – popularny w Polsce[1] i na Ukrainie[2] (czyli na Rusi) rodzaj pierogów, których nazwa wywodzi się od Rusi Czerwonej (Galicja Wschodnia)[3][4]. Nie należy jej mylić, jak to często jest robione, z Rosją, gdzie ten typ pierogów nie jest zbyt dobrze znany, ponieważ były bardzo popularne wśród Polaków mieszkających na terenach Rusi

 

Podstawowe smaki to: słodki, kwaśny, słony, gorzki. Większość naukowców uznaje jeszcze umami – uczucie tego smaku wywołuje kwas glutaminowy.

 

Posmak: owocowy, mięsny, ziołowy, cytrusowy, przypalony, wędzony,

 

Wolimy zjeść chrupiącą ekologiczną sałatę z makaronem neapolitańskim niż zwykłą sałatę z makaronem.

chrupki, kruchy, musujący, kremowy i trzeszczący (ser halloumi)

ierwszą i najważniejszą funkcją opisu dania jest zachęcenie do zakupu. Powinien być on atrakcyjny i przedstawiać danie jako wyjątkowe i smaczne. Nie może zawierać zbyt wielu słów (najlepiej maksymalnie do 12), tak aby przeczytanie całej karty menu nie zajmowało zbyt długiego czasu. Z drugiej strony nie powinien być zbyt lakoniczny i enigmatyczny, ponieważ gość zostałby zmuszony do dopytywania kelnera o każde danie. Na pewno utrudniłoby to pracę, szczególnie w lokalach samoobsługowych lub o dużym natężeniu gości. Jakie elementy możemy wyróżnić w opisie dań:

  • nazwa,
  • krótki opis składu,
  • cena,
  • gramatura,
  • informacja o alergenach,
  • oznaczenie dań wegetariańskich, pikantnych itp.,
  • zdjęcie dania.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Polecamy