• ZIEMIA OKRZEMKOWA AMORFICZNA (DIATOMIT FOOD) 1 kg - PERMA-GUARD PERMA-GUARD (ziemia okrzemkowa)

67.00
szt. Do przechowalni
Cena przesyłki 23
Odbiór osobisty Potocka 14 Warszawa Żoliborz 0
Odbiór osobisty A. Magiera 13A Warszawa Bielany 0
Odbiór osobisty BB Fabryka Norblina Warszawa 0
Odbiór osobisty BB Katowice 0
Kurier DPD dla aglomeracji Warszawskiej 23
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 515771938

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
E 551: dwutlenek krzemu do żywności.

OPIS
Perma-Guard Europe Diatomit Food - najwyższej jakości krzem pochodzący z najczystszych źródeł - dostępny jest na polskim rynku od 2012 roku.
Ziemia okrzemkowa w USA stosowana jest jako dodatek - źródło przyswajalnego krzemu do blisko 1000 produktów spożywczych (np. do majonezu czy do musztardy).
Ten dodatek do żywności można z powodzeniem stosować przy przygotowywaniu potraw, gdzie pożądane jest uzyskanie jednolitej konsystencji jak np. ciasta, placki, naleśniki czy gofry.
Nie zmienia walorów smakowych, a pozwala zachować świeżość produktów.
Ma działanie antyzbrylające, zapobiega zawilgotnieniu produktów, pochłania wilgoć do 130 % własnej objętości. Może być wykorzystywany do suszenia mąki, cukru, kasz, grzybów, zapobiega ich zbrylaniu.

UWAGA
Ziemia okrzemkowa jest minerałem pylnym, ma właściwości wysuszające. Należy unikać długotrwałego wdychania dużych stężeń rozpylonego produktu, gdyż może doprowadzić do podrażnień układu oddechowego. Nie wolno dopuszczać do dostania się produktu do oczu. W razie zaprószenia oczu należy je płukać dużą ilością letniej wody.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Ilość w opakowaniu zbiorczym:
12
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (w składnikach):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
PERMA-GUARD EUROPE SOLLARIS SP. Z.O.O., GÓRNA 22, 05-400 OTWOCK
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Polecamy